Ανησυχώ μήπως  το παιδί μου εκφοβίζεται στο σχολείο. Τι να κάνω;

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας βιώνει εκφοβισμό:

  • Ανοίξτε μια συζήτηση μαζί του λέγοντας ότι έχετε παρατηρήσει πως κάτι δεν πάει καλά και ότι είστε εκεί για να το βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο για αυτό που του συμβαίνει ή το προβληματίζει. Μπορεί να βοηθήσει να του εξηγήσετε τι είναι ο εκφοβισμός και πώς μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται. Αυτό μπορεί να διευκολύνει το παιδί να ανοιχτεί και να σας μιλήσει για όσα βιώνει στο σχολείο.
  • Ακούστε το χωρίς να το διακόπτετε και στηρίξτε το συναισθηματικά λέγοντας ότι το αγαπάτε, το νοιάζεστε και είστε εκεί για να το βοηθήσετε και να αντιμετωπίσετε μαζί αυτό που του συμβαίνει.
  • Να θυμάστε ότι το παιδί σας μπορεί να νιώθει φοβισμένο ή/και ντροπιασμένο για αυτό που του συμβαίνει, οπότε θα χρειαστεί να είστε ήρεμοι/ες και να ακούτε προσεκτικά.
  • Εάν το παιδί δεν θέλει να μιλήσει, δοκιμάστε ξανά μια άλλη μέρα και ενημερώστε το ότι μπορεί να σας μιλήσει όποτε είναι έτοιμο και ότι είστε εκεί για το στηρίξετε. Επίσης, ενημερώστε το ότι μπορεί να μιλήσει με δασκάλους/ες ή φίλους/ες, με άλλα μέλη της οικογένειας ή με μία από τις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης (stop-bullying.gov.gr/help)

©2024 - Δημιουργήθηκε και Συντηρείται από τη Διεύθυνση Υποδομών και Δικτύων του Ι.Τ.Υ.E "Διόφαντος"

Γραμμές υποστήριξης Θεσμικό πλαίσιο

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;